Välj en sida

”Jag valde att satsa på IgnITe-programmet, Capgeminis Trainee-utbildning, då det finns fantastiska möjligheter till utveckling! Jag har vänner som jobbar här och som alltid pratat gott om företaget och hos Traineeguiden såg jag att programmet hade en Top-rakning. Detta sammantaget gjorde att jag ansökte!

Efter över 5 år som mattelärare på Sollentuna gymnasium var jag redo för nya utmaningar. I grunden har jag en examen från KTH som civilingenjör/lärare inom energi och miljö. Jag har även pluggat en del programmeringskurser och har ett stort intresse för matematik. Min kompis tipsade mig om att söka till Capgemini då det är ett bra ställe att börja på. Jag föll för IgnITe-programmet då det har ett bra upplägg med intressanta utbildningar och vi får hjälp med att ta olika certifikat samtidigt som vi arbetar.

Jag började i februari 2022, första dagen var pirrig men jag fick en riktigt bra magkänsla när jag träffade andra Igniters och övriga kollegor. Min spontana uppfattning så här långt är att alla är avslappnade och varma, det är tryggt och man är sedd och uppskattad. Jag tillhör IgnITe-gruppen i Stockholm och vi är 30-40 personer totalt. Det är en blandad grupp, där vissa kommer direkt från skolan och andra liksom jag har jobbat ett tag och vill byta bana. Vi är som en klass och hjälper varandra med att lägga upp planer och ger varandra tips om vilka certifieringar vi bör ta. Vi kör även After Works och andra roliga aktiviteter.

Vet du exakt vad du vill göra är IgnITe-programmet en bra start och är du osäker så är det också en bra start! Du får testa dig fram genom att delta i olika projekt och uppdrag, vilket jag upskattar mycket.” – Alan, Junior Data Engineer, IgnITe-programmet, Capgemini

sv_SESwedish